Nostalgi på nätet

Lite slösurfande ute i cyberrymden ikväll tog mig 33 år tillbaka i tiden. 1973 jobbade jag som bartender på puben i Wilsic Hall Hotel utanför Doncaster i södra Yorkshire. Idag är den gamla herrgården en internatskola för ungdomar med autism. Kul att se det igen.

Jag skriver lite om Wilsic Hall på min engelska hemsida och för några år sedan var det en ung man i England som mailade till mig och berättade att han gått i skolan där som barn. När jag arbetade där bodde jag där också, vi var 4-5 anställda som bodde i de f d tjänarkvarteren, dvs rummen ovanpå köket åt gården. Då fanns det ingen centralvärme och man fick sova med varmvattenflaskan i sängen under vinternätterna, och stänga fönsterluckorna ordentligt. Det var annat än idag.

WilsicDen gamla herrgården ligger lite utanför byn Wadworth, för sig själv i en stor park, så det är säkert en fin plats för ungdomarna. Så här som på bilden såg den ut på baksidan mot parken när jag var där 1973. Jag såg på hemsidan att det nämns ett annex som heter Stable Cottage och det är nog det hus som låg lite vid sidan om och där en äldre ensam man bodde på 70-talet, han var pensionerad överste om jag minns rätt och storviltjägare. Han brukade komma in på puben ibland på kvällarna och pratade jakthistorier. På dagarna var han ute och gick med hundarna på ägorna. Men han var bara hyresgäst, det var Mr Dangerfield som ägde hotellet, och en häftig sportbil av någon modell som jag inte minns nu, men den var röd.