Vit vår

Snön har fallit i stort sett hela dagen, virvlat ner i stora lätta flingor. Vi har fått runt en och en halv decimeter snö idag, kanske mer. Visst är det vackert och det lyser upp men ju mer snö ju längre väntan på våren känns det som.

vinter1 Så här ser vårt cykelställ ut nu, efter dagens snöfall.

vinter2 Marschallerna på trappan lyser upp i vintermörkret, ihop med snön.

vinter3 Igår var bänken på balkongen utan snötäcke.

2 reaktioner till “Vit vår”

  1. Jag blir så förvirrad och förvillad av all denna snö i mars. I mars ska det vara vår. Ljuset har kommit tillbaka, solen skiner, det är ljust efter sex på kvällarna, men det snöar och snöar. Jag blir helst vilsen och gör kvällsmat för sent, tror att klockan är mycket mindre än vad den är och bara längtar efter blommorna och värmen. Jag känner mig lurad på växthuseffekten och börjar tro att Golfströmmen redan har vänt.

  2. Jag blir också förvillad. Jag tror att det är tidigare än det är och gör saker för sent, och så hinner jag inte. I söndags var vi ute på lite ärenden och kom hem vid halvsex. Det var fortfarande ljust men med så mycekt snö så borde det vara janauri och följaktligen högst klockan tre på eftermiddagen då. Så det blev en sen middag…
    Jag läste i väderrapporten igår att det skulle bli varmare några dagar nu, med kulminerande värme på lördag, men sedan kallt igen. Tyvärr.

Kommentarer inaktiverade.