Datorns makt över mitt liv

Om jag hade haft trådlöst nätverk hemma hade jag kunnat sistta i soffan och blogga. Men hade det varit bättre? Jag vet inte, jag trivs här vid skrivbordet. Det är min naturliga plats på min fritid sedan tio år tillbaka. Är jag ledig sätter jag igång datorn när jag går upp, annars så fort jag kommer hem från jobbet. När jag var ung, då var det radions P3 som var på hela tiden, idag är det datorn. Men den står ju tyst för det mesta och det är inte något passivt konsumerande längre.

Jag sitter förstås inte vid datorn ständigt och jämt, jag gör ju annat också. Men ibland känns det som om allt det andra bara är utflykter från datorn och skrivbordet. Egentligen borde jag väl gå ut i skogen och stanna där några dagar, långt från elektricitet, mobiler och datorer. Lära mig göra ingenting igen.

4 reaktioner till “Datorns makt över mitt liv”

  1. Nja… kanske det? :-)
    Jag har maken vid skrivbordet intill, och musik från hans dator i rummet men ingen tv på, och varken kaffe eller te. Det är fint ändå.

  2. Ibland kan jag känna att jag sitter för mycket vid datorn. Men å andra sidan har den gett mig många kontakter och den ger mig många tankar och kunskap.
    Värre är det nog med mp3-spelaren som gör att jag inte hör fåglarna och lövens prasslande när jag är ute och promenerar.
    Men nog är det viktigt med balans, kroppen behöver röra på sig. Som tur är för mig och övriga medlemmar i min familj tränar vi regelbundet – och därför kan vi sitta vid datorn med gott samvete, ur den synvinkeln i alla fall.

Kommentarer inaktiverade.