Enkätsvar 7

Lägesrapport om nätenkäten: 189 svar hittills. Medelåldern har nu sjunkit till 39 år. Av de 189 bor 36 på landet och deras medelålder är något högre; 41,2 år. Hälften av dem håller med om påståendet "Jag började umgås med nätvänner för att det är möjligt" vilket 44 procent av dem som bor i stan håller med om.

Ju fler som svarat ju mer har medelåldern sjunkit. Åldern på de svarande har stor spridning, från 18 till 66 år, men de flesta finns i gruppen 30-39 år tror jag. Och fortfarande är det få män som svarat, vara 12 procent. Jag vill ha fler män bland de svarande!! Ni har väl vänner ni också?

2 reaktioner till “Enkätsvar 7”

  1. Hej!

    Kanske en lite sen kommentar men jag kande att jag maste kommentera att du fatt sa fa svar av man. Obs, foljande ar bara mina egna observationer och inget statistiskt eller vetenskapligt. Jag borde kanske ocksa saga att jag bor i England och ”domer” efter det jag ser har.

    Jag tror att natvanskap passar kvinnor battre an man eftersom vi umgas pa ett annat satt med vara vanner. Man ar mer ”fysiska” i sitt umgange, till exempel kanske de spelar fotboll, gar ner till puben och tar en ol och snackar goja, kor gocart eller spelar tennis. De GOR mer tillsammans medan kvinnor hellre vill sitta och prata, diskutera vad som hant i respektives liv, vad som gar upp, vad som gar ner, hur vi mar osv osv.

    Jag kan jamfora mig med min pojkvan; nar jag traffar mina tjejkompisar brukar vi dela en flaska vin och sitta fyra timmar och bara prata. Det hander att jag gar och shoppar nan dag med en kompis, men da ar det mer for att jag faktiskt behover handla an for att umgas. (Och det klams alltid in en LAAANG fika da det snackas.)

    Min pojkvan brukar antingen aka motorcykel eller quadbike nar han traffar en av sina basta vanner. Han har just borjat dyka med en annan kompis och han gar ofta pa bio eller bjuder hem kompisar och tittar pa film hemma. (Och da blir det inte mycket pratande, i alla fall inte under filmen.)

    Visst, det ar klart att han pratar med sina vanner, de gar till puben ibland och da pratar de, men de avhandlar sallan kansliga amnen utan det ar mer fotboll, dykning och likande de pratar om. Sadant ar roligare att prata om face to face an over natet medan kvinnors ”kanslosamma” diskussioner passar battre pa natet eftersom man inte behover stirra sin vaninna rakt i ansiktet utan ar lite skyddad.

    Man umgas mer i grupp och kvinnor tva och tva.

    Just my two cents.

  2. Tack för dina synpunkter. Säkert ligger det mycket i det du skriver. Jag är inte alls förvånad att så få män svarar, för på de mailinglistor jag är med är det få män i förhållande till kvinnor. Troligen gäller detsamma även på andra umgängessätt.
    Kanske har kvinnor och män genom kultur och uppfostran inte riktigt samma definition på vänskap, inte uppfattar det på samma sätt. Min tro är att män kallar sina vänner kompisar medan kvinnor kallar dem vänner, men egentligen kanske båda dessa står för ungefär detsamma och fyller ungefär samma behov i våra liv, fast vi utövar vänskap på olika sätt, precis som du beskriver. Genom vår uppfostran och den skilda kultur som råder för män och kvinnor har vi också olika sätt att hantera våra sociala relationer, tror jag. Åtminstone generellt även om det givetvis finns många enskilda undantag.
    När jag skriver min uppsats ska jag förstås ta med detta som en del i min analys, och dina synpunkter är intressanta. Jag ska läsa på mer om vänskap och sociala relationer till uppsatsen. Den handlar ju både om intrnetkommunikation och om vänskap, dvs sammansmältningen (eller avd man nu ska kalla det…) av dessa. Eller att internet används som verktyg för att uppnå resultatet vänskap.

Kommentarer inaktiverade.