Lingon och blåbär

Nu är det gott om bär och svamp i skogens skafferi. Det upptäckte vi i söndagslingonblog.jpg kväll när vi var ute på en skogspromenad vid stugan. Vi såg massor med lingon, som börjar bli mogna nu, och massor med mogna blåbär. De är stora och fina men blåbären är nästan lite väl stora, så att de känns lite vattniga. Men det var nog bara på sankmarken, där vi hittade mest. Vi plockade inga bär för vi hade inte med oss något att ta dem i. Men det hinns ju med, framför allt lingonen. De får stå på lite tillväxt, eller snarare på lite mognad, några dagar.

Kantareller fanns det också en del och det tog vi med oss hem så många vi hittade. Det räckte till fyra mackor med gräddstuvade kantareller. Riktigt smaskigt! De kantareller vi hittade växte inte på de vanliga ställena utan på annat håll, mer i gräs än i vitmossa, där de annars verkar trivas. Det blev ett par aspsoppar också, de är fina som utfyllnad och ger lite substans med sin milda smak.

Men fästingarna är kvar och lika pigga på att kravla omkring på oss som tidigare i sommar. I morse hittade jag en som bitit sig fast. Usch och fy! Om det gick att slippa dem vore jag nöjd.