Semester 1

I morgon gör jag min sista arbetsdag före årets sommarsemester – om det nu inte blir höstsemester i stället. Det känns nästan så i luften. I år har jag ovanligt sen semester. I våras när jag planerade den kändes det helt OK att vänta så pass länge, för jag gillar att jobba på sommaren. Och det gör jag fortfarande.

Nackdelen är att jag börjar känna mig ganska sliten och trött nu och de senaste dagarna har varit tunga. Svårt att komma upp i tid på morgonen, och trött när jag kommer hem på eftermiddagen. Nu i sommar har jag jobbat mellan halvåtta och fyra, i stället för mellan nio och halvsex som under resten av året. Jag som är en morgontrött och kvällspigg människa… Det innebär att jag aldrig varit pigg, varken på morgonen eller kvällen.

Men i morgon är alltså sista dagen så nu känns det lite lättare. Bara jag kommer ihåg och hinner med allt jag måste fixa innan jag går hem och lämnar över till kollegor. 

Några stora planer för semestern har jag inte: laga bilen, åka till skroten med skräp, städa bokhyllor, ta en tur till barnen i Stockholm. Och den 29/8 börjar studierna igen i Växjö. Däremellan ska jag ligga på soffan och läsa böcker och förmodligen lyssna på regnet utanför. Och så ut till stugan ibland och hugga ved.