Fynd

Idag fyndade jag i en butik här i stan. Jag hade fått en rabattkupong på 25 procent på allt vid ett köptillfälle och det senast idag den 25 maj. 1730 sprang jag iväg från jobbet en stund, med målet att titta efter ett visst plagg. Men väl där så såg jag ju det och det och det… och jag kom ut med betydligt mer i påsen än jag hade tänkt mig innan. Det jag handlade skulle med fullpris ha kostat 951 kronor och jag betalade 555 kronor i stället, tack vare rabattkupongen och rabatt på butiksrabatt (tag 3 betala för 2). Tänk vad glad man blir. Ändå är det ju sådant jag inte skulle ha köpt till fullt pris. Så man lurar ju sig också. Men jag känner att jag gjorde fynd i alla fall.

Bland annat köpte jag två nya jeanskjolar. Det hade jag nog inte gjort om det inte varit så att jag på lunchen idag varit och fått benen vaxade och avhårade inför sommaren. På senare år har jag gjort det inför varje sommar. Men adrig förr. När jag var ung på 70-talet var det inget man diskuterade över huvud taget, inte bland kvinnor jag umgicks med. Men någon gång i slutet på 90-talet var det väl som debatten kom igång och jag kände att det förväntas av mig som vuxen kvinna att ha hårlösa ben. Till saken hör att jag har ganska håriga ben och det syns. Förr i tiden solade jag mer men numera aktar jag mig mer för solen, med påföljd att benen inte blir särskilt brunbrända heller. Om jag inte jobbade på somrarna i ett jobb där jag träffar en hel del folk så kanske jag inte skulle bry mig.

2 reaktioner till “Fynd”

  1. Jag gör det bara två gånger per sommar. Resten av året har jag ju långbyxor på mig i stort sett varje dag så då syns det ju inte. Det är ju för andra jag gör det…

Kommentarer inaktiverade.