Sömniga måndagar

Måndagar är jag alltid trött, tröttare än vanligt. Eftersom jag sitter upp länge på fredagen och lördagen, och sover längre på morgonen efter, så är jag ju inte så trött på söndagkvällen och kan inte somna. Så natten till måndagen blir det alltid för lite sömn. Särskilt idag när jag gick upp extra tidigt för att jag började jobba halvåtta i stället för nio. Idag kom TCO-tidningen och där läste jag om sömnbrist, ett samhällsproblem och ett problem för den enskilde, som beror på för stressiga jobb, för mycket ansvar och för mycket intryck från media. Men också på att vi inte varvar ner. Marie Söderström, psykolog och forskare på Institutet för psykosocial medicin, säger att vi går och lägger oss med hjärnan på högvarv om vi sitter och surfar eller ser på tv precis före läggdags. Och det låter rimligt, tycker jag. Det snurrar mycket i skallen när jag lagt mig, och oftast stänger jag av datorn det sista jag gör på kvällen. Så det är nog inte så konstigt att jag har svårt att somna. Jag intalar mig varje dag att ikväll ska jag lägga mig tidigt. Ändå sitter jag här vid datorn hur länge som helst och gäspar och gäspar. Oftast blir det inte mer än kanske 6 timmars sömn per natt, vilket jag är övertygad om är för lite. Ikväll ska jag i alla fall lägga mig tidigt…

3 reaktioner till “Sömniga måndagar”

 1. Hej! Fin sida med mycket intressant information. Roligt att råka på en kollega i branschen. =) Jag är också journalist på en mindre dagstidning.
  En fråga: Hur gör du när du lägger ut bilder på din blogg? Jag förstår inte riktigt hur det går till efter att man väl tankat in bilden på sin dator.

 2. Tack för det, Anders. Jag håller med dig om att det är kul att hitta en bloggande landsortskollega. Vet du fler?
  Jag har kollat runt lite på din blogg och hittar ingen länk ”om mig”. Vill du vara hemlig, eller har du dolt den för väl?
  Hur man får upp bilder i bloggen vet inte jag mer än hur man gör i WordPress som jag använder. Eftersom du har bloggi får du nog fråga den som konstruerat det verktyget. I WordPress är det lätt att bara markera var bilden ska in i förhållande till texten.

 3. Hej! Jag har ingen presentation av mig. Jag började blogga i höstas när jag slutade snusa, för att skingra tankarna. Då hette bloggen Ännu en dag utan snus. Jag har aldrig haft någon tanke med bloggandet och därför inte funderat över hur min blogg ser ut. I samband med tsunamin kände jag bara att namnet var lite väl löjligt.
  Men – en presentation är nog inte helt fel.

Kommentarer inaktiverade.