Tunikor, blusar och ny ryggsäck Till startsidan
Till sysidan
I sommar har jag sytt lite nya kläder och en ny ryggsäck åt mig. Den gamla var så sliten.
De här tre blusarna sydde jag när det var som varmast. Den till vänster är omsydd av ett par långbyxor i viskos som jag köpte på rea för tio kronor. Den i mitten är i mörklila linne med tre våder fram och tre bak. Där fram har jag satt i några kilar av ljuslila linne också plus några stråveck. Den till vänster är omsydd av kjolen på en gammal sommarklänning från 90-talet.
De här två tunikorna är sydda i tyg som är en blandning av linne och viskos och har brodering ton i ton.

Den ljusa gjorde jag från början med båtringning, därför satte jag olivgröna kilar vid axlarna. Men det var svårt att få till det snyggt framtill så jag gjorde en söm där i stället och en liten knäppning i halsen.

Den svarta är förstås svår att se på bilden hur den är sydd men den är i tre raka våder fram med ursprungligen fyrkantig hals. Där satte jag i ett par kilar i ljuslila linne, för att det inte skulle bli så bart i halsen. Jag satte också i en liten kil nertill och på ärmen, för att det skulle bli lite snyggt.

Den nya ryggsäcken har jag sytt i blått manchestertyg med fickor av olika tyger med grönt i, bland annat thaisiden och ett batiktyg från Mocambique. Ryggsäcken har två fickor med dragkedja, en framtill och en på sidan.
På den andra sidan har jag satt en nätficka och en liten öppen ficka i manchestertyget. Inuti är det flera fack i manchestertyg också, och en dra-åt-snara upptill.
För att få tampar, fästen och dragkedjor till ryggsäcken köpte jag en billig grå ryggsäck på torget i somras och slaktade den. Då fick jag fästen till hängslena och sju dragkedjor, små och stora, plus nätfickan.