Klubb Maritim Westervik

är en avdelning av Klubb Maritim i Sverige.

Klubb Maritim är en intresseorganisation för alla som är intresserade av sjöfart, både fartygshistoria och livet ombord. I Klubb Maritim Westervik kan du som bor i Västervik och Tjust vara med. Välkommen till oss!

Ta gärna kontakt med någon av oss i styrelsen eller kom på nästa möte.

Aktuellt i föreningen och på hemsidan:

Läs om kommande medlemsmöten. Onsdag 18 januari 2017: Inbjudan till möte om Mars Makalös hos släktforskarföreningen. 15 februari: Årsmöte.

Det finska segelfartyget Ihana besökte oss 2012. I år deltar Ihana i Tall Ships Race.

Viking2web
Viking av Oxelösund är en före detta dansk fiskekutter. Den ägs av Anders Hillström som jobbar på ett litet varv där. Han sköter den riktigt bra och är kunnig i att hantera den i sjön och vid tilläggning, då han gjorde det på egen hand. Fotot är taget vid Västerviks gästhamn av Alex Holmstrand. /Håkan Karlsson

Läs om S/S Ida som förliste 1931.

Sommarutflykten till Västra och Östra Eknö den 22 juli 2015.

Flera sjömän från Västervik dog i Rio de Janeiro 1870. Vad hände på skeppet Patriothen den där junidagen 1780? Läs mer på vår sida med dramatiska sjöfartsberättelser.

Nu säljer vi ut våra t-shirt, collegetröjor och kepsar.

Läs sjöfartsreportage i Västerviks-Tidningen: om Nils Gustavsson, om Arne Karlsson, om segelfartyget Lindö, om Sjömanspelle, om sjömannen Ossian Olsson.

Läs minnesord över avlidna medlemmar.

Se Bosse Nords bilder från sjön:

Se bilderna i större format på Klubb Maritims albumsida. Vill du visa dina bilder i Klubb Maritims album? Maila webmoster.

•  Sjöfartsplotter. Se fartygstrafiken i Kalmarsund upp till Västervik (Oskarshamns Sjöfartsförening).