Bara tre dagar kvar nu

På fredag sker utgivningen av vår bok. Snart är den verklighet.

Det är väldigt speciellt att ha skrivit en bok och så ska den ges ut och vem som helst kan läsa den. Nästan lite overkligt.

Tidigare har jag berättat om boken, som handlar om får.

För ett par veckor sedan var jag inne på förlaget (Position förlag) och tittade på ett par tryckark de fått med sig från tryckeriet. Så himla fint tryck det verkar bli.

fårbok

Boken innehåller bland mycket annat 24 recept på lammrätter. Alla lagades och fotograferades i början av augusti. Det var det sista vi gjorde i allt arbete med boken.

fårboke

Kock var Mattias Andersson på restaurang Två möjligheter i Västervik. Här lägger han sista handen vid en maträtt som består av en pastasås på Eva Lis Mattsons eget recept. Sidan 65 i boken.

fårboken

Rolf Andersson fotograferade. Han har tagit alla bilder i boken. Det är en fröjd att se hans bilder.

PÃ¥ fredag förmiddag, pÃ¥ utgivningsdagen, har vi pressmöte om boken pÃ¥ Smultronboda. Det känns väldigt konstigt att för första gÃ¥ngen vara pÃ¥ ”andra” sidan, efter alla Ã¥r som journalist. Men jag är väldigt tacksam att jag fÃ¥tt möjlighet att skriva boken, för det har varit roligt och väldigt intressant att fördjupa mig i ett ämne sÃ¥ här. Och jag tycker att det är en viktig bok som ska visa att det fortfarande gÃ¥r att leva pÃ¥ ett smÃ¥skaligt lantbruk idag. Allt kan inte vara stordrift.

fårboken

Ett uppslag i boken.

Andra bloggar om: , , ,

14 kommentarer till “Bara tre dagar kvar nu”

  1. SÃ¥ spännande. Har du gett ut böcker tidgare. Jag har ett ”manus” … som jag skrev i sorgearbetet efter min mor för tio Ã¥r sedan. Skickade den till demensförbundet och nÃ¥got mer förlag. Ingen var intresserad och sedan struntade jag i att ta fler kontakter. Själva skrivandet hade gjort mig väldigt gott. Min bror har ett ex i papperskopia,han sträckläste boken… den enda bok han läst f.ö. :)
    Spännande att ge ut en alldeles egen bok!

  2. Så roligt och så spännande och ett jättegrattis till utgivning även om det är en liten stund kvar. Det måste känns helt fantastiskt att lyckas förverkliga en dröm ! Verkligen grattis ! Är väldigt glad för din skull och vill gärna inhandla ett signerat exemplar :)
    Kerstin

  3. Grattis Eva – lycka till med utgivningen!

  4. Tack, alla! Det är verkligen roligt att få den här möjligheten, det tycker jag så klart.
    Anna-Lena: Det är bra att du skrivit, det är bra för själen att skriva. Men ge inte heller upp, vill du ha den utgiven så pröva med fler förlag.
    Jag skrev ett bokmanus för några år sedan (2006, tror jag) och inget förlag nappade på det. Så jag har publicerat det på nätet i stället: http://www.evagun.se/netfriends/
    De nej jag fick från förlagen var skiftande: både att manuset ansågs för akademiskt och för oakademiskt, beroende på typ av förlag. Det här var före Facebook, och ibland har jag tänkt att jag var för tidigt ute.

  5. Claes-Georg skriver:

    Jag beställde boken från förlaget och hoppas de levererar den på utgivningsdagen.

  6. Claes-Georg: Roligt att du är intresserad av boken.

  7. Grattis Eva! Vad roligt! Spännande att få fördjupa sig i ett ämne. Kram

  8. Tack Sofia! Ja, det har verkligen varit givande att få göra detta.

  9. Anita O skriver:

    Bra Eva! Säkert en stor lättnad att fÃ¥ ut boken och samtidigt spännande när man väntar pÃ¥ recensionerna! Fick du besöka mÃ¥nga gÃ¥rdar som skötte fÃ¥r? Har du haft fÃ¥r själv nÃ¥gon gÃ¥ng – som barn
    t .ex? Det tog säkert månader att skaffa fram all info?

  10. Anita: Boken handlar om en gård, Smultronboda, så det är bara den jag besökt. I boken finns också en hel del fakta om får och fårskötsel, plus 24 recept på lamm. Får har jag aldrig haft själv, bara haft betande här runt huset där vi bor. Jag har jobbat med boken sedan förra året.

  11. Så kul & spännande! :) Grattis till utgivningen!

  12. Laura: Tack!

  13. Grattis! SÃ¥ kul!

  14. Tomas: Tack!