Shipspotting

Man skulle nog kunna tro att jag är en fartygsnörd, efter mina år till sjöss, men det är jag inte. Det finns massor av människor, och jag känner en hel del av dem, som gillar att titta på och fotografera fartyg. Jag förstår dem, även om mitt eget intresse mer ligger på det mänskliga planet när det gäller sjöfartskultur.

Men jag blev glad i förrgår när jag såg tre lastfartyg vid kaj inne vid Skeppsbron i Västervik. Två på rad, och två sida vid sida. Det är väldigt sällan man ser lastfartyg här, de brukar ligga ute på Lucerna. Och så tre på samma dag!

De fartyg som ligger här nu (om de inte lämnat Västervik redan) är tre systerfartyg som heter Nordtimber, Nordcarrier och Nordtrader. Alla ägs av Österströms i Norrköping, och jag vet inte varför de är här nu. Någon lastning eller lossning pågår inte. Men det är fint att se dem. Uppdatering nästa dag: nu vet jag att de ligger här på grund av brist på frakter. Se nästa inlägg)

Nordcarrier och Nordtrader ligger framför Nordtimber, det är aktern på de två senare du ser i höger kant av bilden. Kajen gör en vinkel just där så det ser kanske lite konstigt ut.

Det är svårt att få en bra bild på ett fartyg, eftersom det är så stort. Här gick jag väldigt långt ifårn när jag skulle plåta, och då kommer det förstås med en massa annat i bilden också. Här har jag klonat bort några lyktstolpar och trafikskyltar som skymde sikten, så bilden är inte helt sann mot verkligheten.

Andra bloggar om: ,

En kommentar till “Shipspotting”

Kommentarer inaktiverade.