Regnig söndag

Idag blev det en fet pizza i stället för en tur i motionsspåret. Inget vidare, alltså. Men det regnar och regnar och har gjort så sedan igår så det är inte mycket att göra åt. Och blåser kallt gör det också. Plus att jag fått ont i höger knä, som svullnat lite på ena sidan. Jag måste ha slagit emot eller trampat senett, fast jag inte minns det. Eller är det en ålderskrämpa? Hemska tanke…

Före pizzan tog jag en rejäl stund i soffan och började läsa på Leif GW Perssons nya bok, om Palmemordet. Det är en recensionsbok, den kommer ut den 18 september. Men hittills kan jag säga att det är fascinerande läsning. Men vad ska man tro?

I veckan läste jag klart Marjorie Shostaks andra bok, om sitt återbesök hos Nisa i Kalahariöknen. Hon var amerikansk antropolog men dog i bröstcancer 1996. Hennes andra bok handlar om när hon återvänder till det område hon undersökte under åren på 70-talet, och hon träffar samma människor igen. Hon fäste sig vid dem under sina år där, men återseendet är inte enbart positivt. Mycket bra läsning.