Raska steg på isen

Det är trist att det är så halt nu på vintern, när temperaturen ligger runt nollan. I morse var det ren isgata på sina ställen, så jag gick raka vägen till jobbet. Det går inte att gå några extra kringelikrokar i sådant väglag.

Och det är tråkigt, tycker jag. För en rejäl promenad på morgonen är den bästa förberedelsen för dagens arbete. Tankarna klarnar och problem blir lösta. Och i poddradions sällskap blir det aldrig tråkigt.

Jag brukar gå en extra bit så att det blir minst en halvtimme. Annars tar det ungefär 18 minuter att gå till jobbet. Dessutom är det bra för konditionen. Jag har ju svårt att ta mig tid att motionera systematiskt, gå på gym och så. Men gå går alltid. Långpromenader eller gå så mycket som möjligt under dagen. En halvtimme på lunchen och sedan en liten extra sväng ibland på vägen hem, och jag kommer upp i mina drygt 10 000 steg per dag, som jag bestämt mig för att uppnå om jag kan.  Idag blev 11 623 steg.

Fast egentligen tror jag att runt 15 000 steg per dag vore behövligt, för att få bättre kondition och tappa lite onödig vikt. Det är så tröttsamt när det är så här på vintern, det märks på en gång när motionen minskar.