Presidentval

Så Hillary Clinton har bestämt sig för att bli president. Det hade hon väl troligen gjort för länge sedan men tillkännagett det igår, läser jag i DN. DN:s nätläsare tror med stor marginal att hon kommer att vinna, och det är kanske sannolikt. Frågan är hur långt minne väljarna har, och vad hennes tid som presidentfru betyder. Ibland är minnet kort, men ett bestående minne för de flesta är nog att hon trots allt pallade för trycket.

I valet till representanthuset i höstas tog ju demokraterna en riktig skrällmajoritet och förhoppningsvis var det ett steg åt rätt håll mot en demokratisk seger även i presidentvalet. Sverige som ju är ett amerikaniserat land kanske kommer att följa efter i så fall, vid nästa val. Enligt Aftonbladet visar opinionssiffrorna från Sifo att vänsterblocket nu har rejält större stöd än alliansen.

Något mer påtagligt och jordnära känns det att snön nu ligger vit och fin både på taken och på marken. I morse var gårdagens snö borta och vi hade plusgrader. Men sedan har det snöat hela eftermiddagen, stora fina flingor som sakta dalat ner när nattens blåst mojnat.