Värmerekord

Upp och nervända världen är det, och det är vårt eget fel. Idag har vi värmerekord i Västervik. 12,1 grader. Plusgrader! Enligt SMHI är det bara tre tiondelar från januarirekordet i Sverige.

Det är inte vinter fast vi är mitt i januari, men frågan är om det är höst eller vår. Var det vintern vi hade de där två-tre snödagarna före allhelgonahelgen? Jag hoppas inte det, för jag vill gärna ha snö på vintern, åtminstone några veckor. Men klimatförändringarna blir allt påtagligare, och det känns kusligt och riktig oroande med den vändning det nu tagit. 

Frågan är om vi, tillräckligt många av oss, tar det på allvar. Är det alltför skrämmande för att vi ska kunna se någon möjlighet till förändring?

Det är inte bara varmt, det blåser rejält också. Kanske är det stormen västerifrån som kommit hit.

11 647 steg blev det idag. Och tankar på sonen som fyller år.

2 reaktioner till “Värmerekord”

  1. Hej Eva, jag hittade din blogg genom ämnesordet ”Second Life”. Ibland skriver jag om böcker under kategorin ”böcker” (till höger). Sedan 2002 bor jag i Haag, men webbloggs fina design tillät inga utländska städer så det fick bli närmsta stad där jag växte upp. Jag älskar också att skriva :-)

  2. Ja, vi är inte ensamma, varken om att gilla att skriva eller att läsa böcker. Roligt att du hittade hit, och jag hoppas du tittar in på min boksajt också (i länklistan ”egna sidor”). Ha det bra i Haag!
    /Eva

Kommentarer inaktiverade.