Den andra världen

Idag skriver Ossi Carp i en artikel i DN om Second Life. Han (hon?) berättar om sina två månaders surfande runt bland de andra två miljonerna användarna. Det verkar inte så jättespännande men lite intressant. Ossi Carp verkar ha ungefär samma erfarenhet som vi, efter några månaders medlemskap; att det mest verkar handla om cybersex och spel och att omskapa sig själv.

Visst, kan det vara kul ett tag, men några djupare relationer har det inte lett till för min del. Ändå är jag långt ifrån osocial på nätet, tvärtom.

Kanske är dessa virtuella världar något som blir mer populärt i framtiden. I så fall tror jag att det kommer fler alternativ, med andra inriktningar. En hel del andra finns väl redan, jag har inte kollat så mycket. Tekniken blir ju mer och mer sofistikerad och vi lockas av det utmanande och spännande, åtminstone i början, tror jag. Nog tror jag att vi kommer att fortsätta umgås på nätet, och med nya generationer blir det allt mer naturligt. De vanor vi skaffat oss efter dessa drygt tio år på nätet har ju kommit snabbt.

___ 

9 343 steg idag, och 12 616 igår.

Andra bloggar om: Second Life, virtuella världar