Musik i elfte timmen

För en timme sedan hittade jag en cd jag glömt att jag hade, nämligen Ann Nesbys album "I'm here for you" – hennes första album, vilket jag inte visste förrän jag läste på wikipedia nu.

Jag blev lite sugen på musik ikväll, och det passade bra. 

Ann Nesby är en amerikansk gospel- och rythm&bluessångerska med verklig tyngd och djup i rösten. Härlig att lyssna på och jag ska nog ta fram den igen.

Det är ungefär tio år sedan jag köpte cd:n och kom inte alls ihåg vad det var när jag tittade i cd-hyllan ikväll. Det är roligt att hitta igen sådant man glömt och märker att man fortfarande uppskattar. Innan dess lyssnade jag på italienska kärlekssånger ikväll. Det är ett vackert språk som jag inte förstår mycket av men språket i sig är dramatiskt och melodiöst i mina öron.

Och nu är vi inne på årets sista dag, och det var redan igår som Saddam hängdes, en händelse som medierna verkligen frossat i under dagen som gått. 

Tillägg lite senare: Jag läser nu på DN att videon från avrättningen, som man puffar för på många nyhetssajter idag, inte innehåller sekvenser från dödsögonblicket. Det kunde man annars förväntat sig, särskilt som flera tidningar på nätet varnar för "starka bilder". Enligt DN finns det dock en del surfare som är besvikna, just av den orsaken. Hur tänker folk egentligen?