Saker och ting

I morse försov jag mig och vaknade ungefär en halvtimme innan jag börjar jobba. Usch vad jobbigt det är! Och dessutom vara trött. Fast jag lyckades komma till jobbet bara fem minuter försenad men då hade jag frukostmackorna med mig i ryggsäcken.

Nu sitter jag och dricker en massa kaffe för att hålla mig vaken. Det känns för tidigt att lägga sig vid tio på kvällen en fredagkväll. Och med tre lediga dagar framför mig blir det nog lite extra sömn.

Nu är ju julen avklarad och vi har fyllt våra hem med ytterligare lite saker. I år fick jag bara små saker och det passar mig utmärkt. I Fokus nyligen (nr 42 av mitt husorgan) läste jag en artikel om hur vi snart lägger ner mer pengar på förvaring av våra prylar än vad det vi förvarar egentligen är värt. Det handlar om förrådsbranschen, alltså att kunna hyra sig ett förråd och förvara sina ägodelar. Det har tydligen blivit en mycket lukrativ bransch idag, med stor efterfrågan. Vi har också så mycket prylar i våra hem att vi behöver yta för att förvara dem. Det är ett märkligt överflödssamhälle vi lever i… Tänk vad enkelt det vore om vi bara hade vad vi behöver.

Min nya pedometer (stegräknaren) är en lycka. Den fungerar perfekt. Idag har jag gått 12 025 steg.