Lucia

Jullunch på jobbet idag, med en traditionell jultallrik. Men det var långt ifrån den bästa jullunchen vi haft på jobbet så jag ska inte berätta var vi åt den. Trevlig lokal i alla fall, bortsett från att det var alldeles för kallt. Till och med jag frös, som aldrig fryser annars.

Vi åt i alla fall julmat till lunch, och julmaten är ju fet och salt som vanligt (vilket är gott om det inte blir för ofta). Och inte hann jag med någon lunchpromenad så motionen har blivit minimal idag, trots att den behövdes mer än vanligt. Inte minst efter förmiddagens luciatårta. Den högg vi in på redan innan luciaföljet skred in på redaktionen.

Vi får alltid besök av luciorna och i år var det en anmärkningsvärt skönsjungande skara tonårsflickor. Det brukar gå ganska bra eftersom lucia och tärnor alltid är förstärkta med ett par tomtar från kyrkokören (jag tror att det är kyrkokören i alla fall), men årets lucia kunde sjunga själv också.

I övrigt tycker jag att det vore dags att lägga ner den skönhetstävling som luciaomröstningen innebär. Visst är lucia en fin tradition som lyser upp i vintermörkret men det går väl att utse ett gäng utan att ha omröstning om vem som är snyggast eller har mest kompisar som röstar. Kanske håller killarna i det alternativa luciatåget med mig, de som kom upp på redaktionen en timme senare.

På vägen hem lyssnade jag på gårdagens BBC-sändning i min iPod och hörde bland annat ett inslag om förklaringen till att män tittar mer på blondiner (om de nu gör det?), nämligen att det beror på att de tittar på det som är ljusast i ett rum. Själv har jag nog svårt att tro på sådan generaliserande påståenden, men vad vet jag?

Stegräknaren fick stanna hemma idag eftersom jag visste att jag inte skulle hinna gå så många steg som jag brukar. Bättre att inte se eländet då. 

2 reaktioner till “Lucia”

  1. Nu fnissade jag….

    ”Ett alternativt sådant besökte ålderdomshem och andra platser och delade ut torrfoder och till och med kondomer. ”

    Är det stor efterfrågan på kondomer på Västerviks ålderdomshem?

    :-)

  2. :-) Tja, kanske det… jag vet inte, och kommer inte att fråga.
    Men eftersom killarna kom till oss också så kanske de även besökte en del andra institutioner med folk i fertil ålder.

Kommentarer inaktiverade.