Moderna horoskop

Från Strumpstickans blogg kastar jag mig hämningslöst in på sidan zapera.com för ett personlighetstest. Alltid kul att göra. Eller? Tja, ibland är det lagom förströelse med en sådan oftast självuppfyllande profetia som det oftast är. Den här gången är inget undantag, tvärtom. Resultatet blev en Inåtvänd Planläggande Abstrakt Tänkare med följande förklaring:

Du finner din energi i den inre världen och gillar att tänka på saker. Du anstränger dig att förstå andra människor.

Du gillar att ha struktur och ordning i ditt liv. Du använder troligtvis din kalender flitigt för att hålla koll på de saker du skall komma ihåg.

Du fokuserar på "the big picture" och tycker om att teoretisera över VARFÖR saker fungerar som de gör (medan du inte bekymrar dig så mycket om detaljerna). Du är en kreativ person, som gillar att experimentera.

Du tänker logisk och värdesätter problemlösning där du får använda huvudet. Du är en ärlig och renhjärtad person, som bedömer andra människor utifrån samma värderingar som du bedömer dig själv.

Visst låter det fint och trevligt? Tänk att jag är en så intressant person…

Personlighetstest på nätet tror jag har blivit vår tids horoskop. Men tror jag på dem? Nja, det behövs väl knappast, eftersom jag tror att jag känner mig själv bättre än en datorgenererad personlighetsmätare.