Sytt

dressJag är ganska road av att sy men det går i perioder. Sommaren kan vara en sådan period. Förra sommaren fick jag syfnatt, och lite är det så i år också, även om jag inte haft tid med så mycket. 

Men lite kläder har jag sytt, bland annat den här tvådelade klänningen. Först sydde jag överdelen och hade bara den ett tag, men sedan började jag fundera på vad jag ska ha på mig när vi ska på en bröllopsdagsfest i Uppsala första helgen i september. Kläder för sådana tillfällen har jag bara inga. Så då kom jag på att jag kunde sy mig en kjol i samma tyg och vips, så blir det en klänning. Skulle det ha blivit kallt till dess får jag väl hitta på något annat.

Klänningen är sydd i ett beige, eller snarare oblekt, tyg som är en blandning av linne och bomull, och strukturvävt med något slags slingrande mönster. Överdelen har båtringning och holkärm (det gillar jag) och för att den inte ska ramla av axlarna har jag satt en remsa tyg på vardera axeln, en tvärslå alltså. De har jag sytt i ett kanelbrunt tyg som bryter mot det beige. Jag gillar sådana avvikande detaljer. 

— 

Fortfarande har jag ont i vänster fot, i framdelen av foten. Så det blev ingen riktigt snabb springmarsch i motionsslingan ikväll utan lite lugnare. 39 minuter och 40 sekunder. Och 17 714 steg totalt idag.