Bästa deckaren

I natt låg jag vaken länge, jag låg och läste Stieg Larssons "Män som hatar kvinnor". Vilken bok! Bästa deckaren jag någonsin läst! Hur kunde han få ihop det så bra!? Jag kunde helt enkelt inte sluta, klockan var bra långt över midnatt innan jag lade den ifrån mig. Då hade jag läst sedan jag kom hem vid femtiden. Den är på 567 sidor så det tar sin tid.

Det som gör den så bra är en kombination av stor spänning, en bra berättelse som känns sann, med trovärdiga och levande människoskildringar, och ett tydligt budskap. Trots inslag av djup ondska är det en god och varm berättelse. Den har en ytterst klurig intrig. Den är språkligt välskriven och med en dramaturgi som gör den fängslande. Nej, det finns inget negativt att säga om den.

Jag kände att jag bara måste läsa nästa också så den köpte jag på lunchen idag. Jag har nog aldrig förr köpt en inbunden deckare till fullpris… När den är läst är det väl bara att vänta på nästa del. 

5,5 km-slingan tog 39 minuter ikväll. 18 030 steg blev det idag. Igår bloggade jag inte eftersom jag bara läste hela kvällen, men det blev bara 11 239 steg då. 

2 reaktioner till “Bästa deckaren”

Kommentarer inaktiverade.