Hoodies

På väg till jobbet i morse lyssnade jag som vanligt på poddradio, idag på en nyhetssammanfattning från BBC. Bland annat ett inslag om en parlamentsledamot i England, David Cameron, som vill att man i samhällspolitiken ska visa större förståelse för  unga "hoodies". Det är de ungdomar som klär sig i luvtröjor, som någon slags generell benämning på en problemgrupp.

Han sa förstås att begår man brott måste var och en ta ansvar för sina egna handlingar och ta sitt straff, men han efterlyste en djupare förståelse för bakgrunden till att ungdomar protesterar mot samhället genom bland annat kriminella handlingar. "Relationerna är det väsentliga" sa han, att barn och ungdomar har vuxna att knyta an till under sin uppväxt.

Att det ska vara så svårt att fatta det! Vi människor är beroende av varandra, oavsett ålder. Alla behöver goda relationer i sina liv, såväl unga som äldre.

Poddradio tycker jag är fantastiskt. Att kunna välja vad jag vill lyssna på och när jag har tid. Så mycket intressant jag lärt mig om världen sedan jag upptäckte poddradion, det kunde jag inte tänka mig.