Idiotisk tvist

Just nu är det bara turister överallt i stan. Det brukar vara som allra mest den här veckan, vecka 28, varje år. Om två månader är allt som vanligt igen, kanske redan om en och en halv. Nu mitt i högsommaren är det bäst att handla i kvartersbutiken för nere i centala stan är det köer överallt. 

Idag har jag läst några handlingar (offentliga handlingar) från Högsta domstolen om ett par gubbar som var såta vänner förut men som sedan blev ovänner och träter med varandra som hund och katt. Alltihop handlar om en ekonomisk tvist om några grejer värda mindre än en tusenlapp! Hur kan man dra sådant till Högsta Domstolen? Det verkar idiotiskt. Hur kan man överhuvud taget få för sig att dra in rättsväsendet i sådana tvister? Jag kan inte skriva om vad det rör sig om för att inte avslöja vem det rör sig om men det är verkligen bagateller, bara pengar som inte betalats av den ena till den andra. Det borde väl vara ett mindre mål som kunde avgjorts en gång för alla i tingsrätten. Om det ens ska dit över huvud taget. Eller krävs det att man ska kunna köra hela vägen till Högsta Domstolen om petitesser för att behålla rättssamhället?

17 168 steg idag, och 5,5 km-slingan tog 40 minuter blankt. I +28 graders värme. 

2 reaktioner till “Idiotisk tvist”

  1. Jösses vad du promenerar! Det är något fel på min stegräknare för den visade att jag gått 17,9 km på lite drygt 8000 steg.. :-)

  2. Ja, det borde nog vara det dubbla i alla fall.
    En vanlig dag på jobbet så går jag 10 000 – 12 000 steg ungefär.

Kommentarer inaktiverade.