Bredbandets framtid

I mitt intensiva arbete med D-uppsatsen hittade jag en intressant hemsida idag. Det är litteraturvetaren Sven Nilsson som skriver artiklar i tidskriften Ikoner (utges av Bibliotekstjänst). Han har en lång rad med artiklar (eller snarare krönikor) här och de jag hittills läst handlar om IT, bl a om Ola Larsmos och Lars Ilshammars senaste bok om varför vi ska ha bredband. Den får jag nog ta och se till att läsa. I artikeln skriver Sven Nilsson bl a om bredbandsutbyggnaden i Sverige och att han tror på digitaliseringens möjliga framtid men att ett av problemen är hur vi ska hantera betalningen för nerladdade filer. Den här artikeln är från slutet av förra året.

Anledningen till att jag fann hans sida är mitt sökande efter förklaringar till Giddens teorier om modernitet och självidentitet. Det skriver jag om i min uppsats om anonymiteten på nätet. Och på nätet finns ju all information så självklart söker jag efter tolkningar av Giddens där. 

En kommentar till “Bredbandets framtid”

  1. Har hört att det går att faxa en modell av orginalet i 3D och inte som ett papper som det är nu. Skulle det bli vanligare i framtiden? Maila gärna till mig om ni har funderingar om det eller om ni har fler funderingar om användnings områden för bredband i framtiden. Har det här som skol uppgift så hör gärna av er :)

Kommentarer inaktiverade.