Boktorn

Idag tänkte jag på hur lockande det skulle vara med ett halvt friår, några månaders time-out utan några krav alls på att producera varken på jobbet eller på universitetet. Bara vara… Ja, för mig skulle det innebära bokläsning.

boktornDet här är den trave böcker jag har framför mig just nu och som jag tänkt läsa den närmaste tiden. Klicka på tumnagelbilden för att se vilka böcker jag har i mitt boktorn.

Den femte boken uppifrån är lite mörk och svårt att läsa titeln på. Det är "Kapten Corellis mandolin" av Louis de Berniéres. Jag läste hans "Fåglar utan vingar" förra året och blev mycket förtjust i den. Vilken bok!

Den åttonde boken nerifrån är "The last wanderer" av Meg Henderson, en skotsk författare som jag upptäckte när vi var i Skottland för ett par år sedan. Hon är också 50-talist som jag, och de böcker jag hittills läst har mest utspelat sig i Glasgow under början och mitten av 1900-talet men det gör inte denna, så det ska bli intressant.

Övriga böcker, uppifrån och ner, är: Jerker Virdborg: Försvinnarna. Siri Hustvedt: Vad jag älskade. Hjalmar Söderberg: Doktor Glas. Olle Sahlström: Don Emilios badkar m fl. de Berniéres. Kjell Westöö: Drakarna över Helsingfors. Helena Henschen: I skuggan av ett brott. Lena Bergqvist: Som en tjuv om natten. Alain de Beton: Statusstress. Sven-Erik Liedman: I skuggan av det förflutna + Ett oändligt äventyr. Michael Cunningham: The hours. Kertsin Thorvall: Jag minns alla mina älskare… Henderson. Douglas Coupland: Alla familjer är psykotiska. Håkan Nesser: Människa utan hund. Pat Barker: En annan värld. Jay Neugeboren: Galenskap och återhämtning. Franklin Foer: Fotboll förklarar världen. Lars Ragnar Forssberg: Fint folk. Brian Greene: Det stoff varav kosmos väves.

Lite gammalt och lite nytt, som synes. Jag räknar med att de ska hålla mig sysselsatt ett tag men också hålla hjärncellerna igång. En del är nog ganska lättläst medan annat är mer svårsmält och en och annan bok sådan att jag läser i den då och då, inte allt på en gång.