55-pluskollektiv

Ikväll har jag varit och intervjuat ett gäng som köpt ett f d konvalescenthem här i Västervik och ska göra om det till ett gemensamt boende. De allra  flesta av dem av dem är 40-talister, några är 50-talister och någon är lite äldre än de övriga. Det är 9 par och en ensam man. Fastigheten ska ha lägenheter åt var och en och en del av huset ska vara gemensamt. Där finns bl a ett riktigt restaurangkök, matsal, bibliotek, sällskapsrum etc. De ska bygga spa och ha gym och sjukvårdsrum. Huset har strandtomt och de ska ha lusthus vid stranden och förstås egen brygga. Tio lägenheter ska byggas genom om- och tillbyggnad. De räknar med  att bostadskostnaden blir ungefär densamma som de flesta idag har i sina villor.

Skälet till att de gör det är att de vill redan nu kunna bestämma sig för hur de ska bo när de blir äldre, vem de ska bo med och hur. De är ett gäng som känner varandra sedan 70-talet och de hari många år pratat om att kunna göra så här.

Jag tycker att det låter väldigt fint, och lockande. Ett perfekt boende när man inte längre har barn hemma. Att både ha sitt eget, och det gemensamma känns bara som fördelar. Det kräver förstås att man kan hålla sams någorlunda, och högt i tak för olika åsikter.

2 reaktioner till “55-pluskollektiv”

  1. 55-pluskollektiv, mycket bra idé. Kan någon skriva och berätta hur det går?

Kommentarer inaktiverade.