Enkätsvar 4

Nulägesrapport: 125 enkätsvar hittills. Det är drygt 20 per dag. Enkäten ska ligga ute 20 dagar till, vilket teoretiskt alltså skulle kunna innebära 400 svar till.

Det som är mest fantastiskt är alla dessa berättelser jag får i de fyra frågorna med öppna svar. Människor som berättar för mig om sina liv, om hur de ser på vänskap IRL och på nätet, om betydelsen av vänner och känslan av gemenskap. Jag blir riktigt rörd när jag läser en del av svaren.

Detta måste jag handskas varsamt med och samtidigt använda fullt ut till något riktigt bra. Än har jag inte börjat strukturera uppsatsen utan har bara valt ämne. Jag vet ju vad jag vill skriva om, men inte riktigt hur. Det ska bli spännande.

2 reaktioner till “Enkätsvar 4”

  1. Lycka till Eva. Jag har besvarat enkäten, en vän till mig också. Dessutom har jag sänt den till min egen mailinglista Samtal och uppmanat den som vill att besvara den. Desto större svarsfrekvens du får, desto mer har du att ”ta” av. Om den sedan speglar svenskarnas internetvanor tror jag dock inte, då enkäten säkert sprids mest till och engagerar redan frälsta internetanvändare.

    Hur som helst ett stort LYCKA TILL! Det ska bli intressant att ta del av resultatet!

    Mia

  2. Tack så mycket! Det glädjer mig.
    Mitt syfte är inte att spegla svenskarnas internetvanor utan att få veta mer om betydelsen av sociala kontakter som uppstår på nätet, och därför vänder jag mig bara till dem som verkligen har sådana kontakter. Jag vill undersöka om kontakter som uppstår på nätet upplevs som lika viktiga och hållbara som IRL-kontakter. Svaren jag hittills fått indikerar att det kan vara så för många, men inte för alla.

Kommentarer inaktiverade.